Kan gränslöst innovationsarbete ge nytändning för livsmedelsbranschen?

Arrangör: Skåne Nordost – en del av Öresundshuset
Dag: Torsdag 6 juli
Tid: 10.00-10.45
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1, Visby

Svensk livsmedelsproduktion är präglad av global konkurrens och prispress. Hållbar produktion och konsumtion ställer krav på innovationer inom livsmedelsområdet. Här kan Sverige skapa ett dynamiskt klimat för innovationsarbete över gränserna mellan företag, organisationer, branscher och nationer.

Johan Wester utmanar Krinova Incubator & Science Park kring vad som är unikt med deras modell och hur Sverige kan bli en internationell mötesplats för matinnovationer. Krinova har med sitt utvecklings- och innovationsstöd blivit utsedd som bäst på mat och Sveriges mest innovativa inkubator i en peer review gjord i branschorganisationen. Det behövs fler innovativa företag. Gårdsfisk, som utvecklat en ny affärsmodell med stort hållbarhetstänk, är ett exempel. Deras koncept för att odla fisk i lagårdar har väckt stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Hur har deras resa sett ut och vad har gjort den möjlig? Hur kan vi skapa förutsättningar för att få se fler hållbara livsmedelsföretag födas och utvecklas? Hur bidrar Food Hackathon till konkurrenskraftiga innovativa företag? Deltagare från världens alla hörn samlas varje år hos Krinova, för att ägna en helg åt att hacka lösningar för hur vi ska kunna producera och konsumera livsmedel på ett mer hållbart sätt.

Medverkande:
Johan Ljungquist, Gårdsfisk
Isabelle Falck, Kindness Food
Charlotte Lorentz Hjorth, Krinova Incubator & Science Park
Hannes van Lunteren, Krinova Incubator & Science Park
Magnus Lundin, SISP
Tina Robertsson, The Absolute Company
Pierre Månsson (L), Kommunalråd, Kristianstad Kommun

Moderator:
Johan Wester, Anagram