Nyhetsbrev Öresundshuset 2017 #1

Nyhetsbrev Öresundshuset 2017 #1

Öresundshuset är en arena och mötesplats för näringsliv, akademi och offentlig sektor med fokus på politisk debatt och samtal som utvecklar Öresundsregionen. När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige!

Öresundshuset drivs av fyra huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad, Helsingborgs stad och Lunds kommun. I år är det åttonde året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1, vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalen och Öresundshuset. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här: Nyhetsbrev

Välkomna till invigning av Öresundshuset den 2 juli!

Håll ut! Nu är det bara 73 dagar kvar tills vi inviger Öresundshuset på Almedalsveckan första Öresundsmingel.

För åttonde året i rad arrangeras Öresundsmingel från söndag till fredag kl. 17.30-18.30. Här ges utmärkta tillfällen att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. Våra Öresundsmingel är ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma. I år har vi fler samarbetspartners som står som värdar och kommer att bjuda på spännande format.

På Öresundsminglet söndagen den 2 juli kl. 17.30 inviger vi Öresundshuset för åttonde året i rad! Det inleds med ett Öresundsmingel där vi traditionsenligt serverar goda smörrebröd med passande dryck! Varmt välkomna!

12 partners i Öresundshuset 2017!

Förutom våra fyra huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad, Helsingborgs stad och Lunds kommun är det åtta externa partners som kommer att medverka i satsningen. Under veckan kommer våra partners arrangera intressanta programpunkter, allt från digitalisering till avfallshantering.

  • CMP
  • Greater Copenhagen
  • Malmö högskola
  • Skanska
  • Skåne Nordost
  • Sydsvenska Industri- och handelskammaren
  • Sysav
  • VA SYD

5cd156d6-aa8b-47c4-b2e4-3c078a3fe36b

Vi är mycket stolta och glada över att få presentera Heidi Avellan som husmoderator i Öresundshuset 2017!

Heidi är politisk chefredaktör på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Hon är även en återkommande röst i åsiktspanelen i Godmorgon, världen! i Sveriges Radio P1 och deltar ofta i andra nyhetsprogram som kommentator. Som moderator är hon påläst och duktig på att ställa relevanta frågor och att upprätthålla den röda tråden i samtalet.

Heidi kommer moderera huvudpartners, Region Skåne, Malmö Stad, Helsingborgs Stad och Lunds kommuns gemensamma tider kl. 16.15-17.00 måndag-torsdag. Ni kan snabbläsa mer om dessa i Almedalskalendariet och på vår webbsida oresundshuset.nu.

Program i Öresundshuset!

Infrastruktur och arbetsmarknad är tema för huvudpartners gemensamma programpunkter! Med Öresundsregionens goda samarbete och breda kompetens ser vi att det finns förutsättningar att skapa ett ännu mer gynnsamt utbyte med effekter som når utanför regiongränserna. Vi vill öka kunskapen om Öresundsregionens unika förutsättningar och utmaningar och skapa möjligheter för samtal som bidrar till att få upp frågor av betydelse för Öresundsregionen på den nationella dagordningen. Tillsammans tror vi att vi kan utveckla bättre idéer och lösningar för regionala och nationella utmaningar.

6542b598-cdc4-493c-8497-20b67c7643e2

Science Slam!

Forskningsrön i annorlunda format!

En av Almedalens mest populära programpunkter är återigen på schemat i Öresundshuset, samma tid, samma plats. På Öresundsminglet tisdag den 4 juli kl. 17.15-18.45 kan du lyssna till de senaste forskningsrönen från Lunds universitet och Malmö högskola i ett annorlunda format – Science Slam. På ett roligt och medryckande sätt bjuder forskare publiken på aktuell, samhällsnyttig forskning inom vitt skilda ämnen.

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!

Nytt för i år är att vi kommer livesända alla våra seminarium via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av alla spännande seminarium. Vi kommer fortsatt också släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook.

Vi ses i Almedalen 2017!