Nyhetsbrev Öresundshuset 2017 #2

Nyhetsbrev Öresundshuset 2017 #2

Öresundshuset är en arena och mötesplats för näringsliv, akademi och offentlig sektor med fokus på politisk debatt och samtal som utvecklar Öresundsregionen. När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige!

Öresundshuset drivs av fyra huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad, Helsingborgs stad och Lunds kommun. I år är det åttonde året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1 vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalen och Öresundshuset. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här.

Välkomna till invigning av Öresundshuset den 2 juli!

Nu börjar Almedalsveckan närma sig på riktigt och det är bara 60 dagar kvar tills Öresundshuset slår upp portarna. På Öresundsminglet söndagen den 2 juli kl. 17.30 inviger vi Öresundshuset för åttonde året i rad och traditionsenligt serverar vi goda smörrebröd med passande dryck! Mer information kring evenemanget kommer på vår Facebook-sida. Se länk här: Öresundshuset på Facebook

Trendspaning Almedalskalendariet

Idag fram tills kl 17.00 är det gratis att lägga in programpunkter i Almedalskalendariet, så passa på! Därefter kostar varje ansökan 1 000 kronor. Just nu ligger det totalt 900 programpunkter uppe i kalendariet, varav 20 stycken i Öresundshuset.

Cirkel60dagarkvarCirkel900evenemang

 

De mest populära ämnena i kalendariet är:

  • Hållbarhet
  • Vård- och omsorg
  • Byggande
  • Digitalisering

64 % av evenemangen är miljödiplomerade
12 % av evenemangen kommer gå att följa via webbsändning

Ett smakprov av Öresundshuset 2017

Öresundshuset slår rekord och i år arrangeras drygt 60 programpunkter i huset under Almedalsveckan. Från söndag den 2 juli till och med fredag 7 juli kommer ett brett spann av frågor att lyftas och lösningar diskuteras. Infrastruktur, stadsplanering, arbetsmarknad, innovation, avfallshantering, e-hälsa samt digitalisering och skola är några exempel på återkommande teman i årets program. Ett komplett program för hela veckan hittar du på vår hemsida oresundshuset.nu och i Almedalskalendariet.

Nytt för i år är att Makthavare.se kommer hålla till flera kvällar i Öresundshuset från kl. 18.30-19.00. De kommer bjuda in till samtal med journalister, opinionsbildare och politiker för att bidra till en mer öppen politisk dialog.

makthavare.se

Välkommen på Öresundsmingel!

För åttonde året i rad arrangerar vi Öresundsmingel från söndag till fredag mellan kl. 17.30-18.30. Våra Öresundsmingel är ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma. Det bjuds på smörrebröd och passande dryck.

Öresundsmingel är ett gyllene tillfälle att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. I år kommer våra samarbetspartners stå som värdar för Öresundsmingel måndag till torsdag och bjuda på ett flertal spännande format.

Bra att veta om avgifter och tider för det officiella programmet:

Kostnadsfria ansökningar från 1 mars.
1000 kronor per ansökan från 3 maj klockan 17.00.
2000 kronor per ansökan från 1 juni klockan 17.00.

Publicering i programtidningen:
Ansökningar och ändringar måste skickas in före 12 juni klockan 17.00.
Information som inkommer senare publiceras i appen Almedalen Just Nu och på: www.almedalsveckan.info.

Nytt för i år är att vi kommer livesända alla våra seminarium via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av alla spännande seminarium. Vi kommer fortsatt släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook – så håll utkik!

Vi ses i Almedalen 2017!