Nyhetsbrev Öresundshuset 2018 #1

Nyhetsbrev Öresundshuset 2018 #1

När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige. En mötesplats för politiska samtal och möten som utvecklar Öresundsregionen. 

 

Öresundshuset drivs av tre huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. I år är det nionde året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1, vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalen och Öresundshuset. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här.

  
Välkomna till invigning av Öresundshuset söndag den 1 juli!


Nu är det bara 100 dagar kvar tills vi inviger Öresundshuset på Almedalsveckans första Öresundsmingel!

För nionde året i rad arrangeras Öresundsmingel från måndag till torsdag kl. 17.45-18.45. Under veckan ges det utmärkta tillfällen att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. Våra Öresundsmingel är även ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma! I år har vi ett flertal samarbetspartners som står som värdar och kommer att bjuda på spännande format.  

På söndagen den 1 juli kl. 17.30 inviger vi Öresundshuset för nionde året i rad! Vi inleder Öresundsminglet med att traditionsenligt servera goda smörrebröd med passande dryck! 

Varmt välkomna!

12 partners i Öresundshuset 2018!

Förutom våra tre huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun är det 9 externa partners som medverkar i årets satsning. Under veckan kommer våra partners arrangera intressanta programpunkter, allt från robotisering av vården till hållbara transporter.

  • Helsingborg stad
  • Sysav
  • SKANSKA
  • Skåne Nordost
  • MTR
  • Malmö universitet
  • Småföretagarnas Riksförbund
  • Sydsvenska Industri- och Handelskammaren
  • Greater Copenhagen

Program i Öresundshuset!

Huvudpartners fyra gemensamma programpunkter har utgångspunkten likheter och skillnader mellan Sverige och Danmark. Teman som kommer att lyftas upp är bland annat arbetsmarknadspolitik, integration och beslutsfattande. 

Med Öresundsregionens goda samarbete och breda kompetens ser vi att det finns förutsättningar att skapa ett ännu mer gynnsamt utbyte med effekter som når utanför regiongränserna. Vi vill öka kunskapen om Öresundsregionens unika förutsättningar och utmaningar och skapa möjligheter för samtal som bidrar till att lyfta frågor av betydelse för Öresundsregionen på den nationella dagordningen. Tillsammans tror vi att vi kan utveckla bättre idéer och lösningar för regionala och nationella utmaningar. 

 

6542b598-cdc4-493c-8497-20b67c7643e2

Science Slam – Forskningsrön i annorlunda format!

En av Almedalens mest populära programpunkter är återigen på schemat i Öresundshuset. På Öresundsminglet tisdag den 3 juli kl. 17.30-19.00 kan du lyssna till de senaste forskningsrönen från Lunds universitet och Malmö universitet i ett annorlunda format – Science Slam. På ett roligt och medryckande sätt bjuder forskare publiken på aktuell, samhällsnyttig forskning inom vitt skilda ämnen.

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!

Vi kommer att livesända alla våra seminarium via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av alla spännande seminarium. Vi kommer fortsatt också släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook

Bra att veta om avgifter och tider för det officiella programmet:

Kostnadsfria ansökningar från 26 februari.
1000 kronor per ansökan från 3 maj kl. 17.00.
2000 kronor per ansökan från 4 juni kl. 17.00.

Publicering i programtidningen:
Ansökningar och ändringar måste skickas in före den 11 juni kl. 23.59.
Information som inkommer senare publiceras i appen Almedalen Just Nu och på www.almedalsveckan.info.

Vi ses i Almedalen!