Nyhetsbrev Öresundshuset 2018 #2

Nyhetsbrev Öresundshuset 2018 #2

När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige. En mötesplats för politiska samtal och möten som utvecklar Öresundsregionen. 

 Öresundshuset drivs av tre huvudpartners; Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. I år är det nionde året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1, vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalen och Öresundshuset. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här

Välkomna till invigning av Öresundshuset den 1 juli!

Almedalsveckan närmar sig med språngsteg och nu är det bara 58 dagar kvar tills portarna till Öresundshuset slår upp för nionde året i rad!

På Öresundsminglet söndagen den 1 juli kl. 17.30 inviger vi Öresundshuset och traditionsenligt serverar vi goda smörrebröd med passande dryck! Mer information kring evenemanget kommer på vår Facebook-sida när det närmar sig, så in och gilla oss redan nu!

Varmt välkomna!

trendspaning6

Trendspaning i Almedalsveckans officiella program

Fram till kl. 17.00 idag är det gratis att lämna in ansökningar för evenemang till Almedalsveckans officiella program. Därefter kostar det 1000 kr per ansökan, så passa på att skicka in er ansökan på en gång! Hittills ligger det över 950 evenemang uppe på Almedalsveckans programwebb, varav 22 stycken arrangeras i Öresundshuset. 

De mest populära ämnena:  

  • Hållbarhet 
  • Klimat och miljö 
  • Näringsliv 
  • Vård och omsorg 
  • Demokrati 

76% av evenemangen är tillgänglighetsanpassade
60% av evenemangen är miljödiplomerade
33% organiseras av intresseorganisationer
11% organiseras av stat, kommun eller landsting

morgenmad

Morgenmad med Johan Wester

Johan Wester, komiker känd från bland annat SVT, leder Öresundshusets frukostsatsning Morgenmad. Över en kopp svagt kaffe och rugbrød med pålægschokolade diskuterar och jämför Johan Wester tillsammans med initierade danskar och svenskar ländernas olikheter och egenheter på känt talkshow-manér. 

Morgenmad arrangeras av Öresundshusets huvudpartners, Region Skåne, Malmö Stad och Lunds kommun, måndag 2 juli till torsdag 5 juli mellan kl. 08.00-08.45. Läs mer om Morgenmad i Almedalsveckans officiella program och på vår hemsida.

program

Program i Öresundshuset

Programmet för Öresundshuset 2018 fylls just nu på med intressanta programpunkter och seminarier. Idag går det att hitta 22 evenemang i Öresundshuset som tillsammans täcker en bredd med intressanta ämnen. Från söndag till fredag kommer frågor om bland annat skandinavisk språkförståelse, Öresundsmetrons framtid och byggstarten för klimatneutrala boenden att lyftas i Öresundshuset. Det kompletta programmet för hela veckan fylls på löpande och går att hitta på vår hemsida

Helena MU

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!

Vår Facebook-sida uppdateras regelbundet med tips inför Almedalen, rolig fakta och presentationer av årets partners. Vi kommer även att livesända alla våra seminarium via Facebook som föregående år. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av alla spännande inlägg och seminarium. Vi kommer fortsatt att släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset även på Twitter.

Bra att veta om avgifter och tider för det officiella programmet:

Kostnadsfria ansökningar från 26 februari.
1000 kronor per ansökan från 3 maj kl. 17.00.
2000 kronor per ansökan från 4 juni kl. 17.00.

Publicering i programtidningen:
Ansökningar och ändringar måste skickas in före den 11 juni kl. 23.59.
Information som inkommer senare publiceras i appen Almedalen Just Nu och på www.almedalsveckan.info.

 

Vi ses i Almedalen!