Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #1

Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #1

Öresundshuset drivs av Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. I år är det TIONDE året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1, vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalsveckan och Öresundsregionen. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här.

Välkomna till invigning av Öresundshuset måndag den 1 juli!

Under veckan ges det utmärkta tillfällen att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. Våra Öresundsmingel är även ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma! I år har vi ett flertal samarbetspartners som står som värdar och kommer att bjuda på spännande format. På måndagen den 1 juli kl. 08.00 inviger vi Öresundshuset för tionde året i rad! Vi inleder veckan med en skånsk kick-off samt stand-up med Johan Wester. Varmt välkomna!

aktuellt

Öresundshuset 2019!

Förutom Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun är det 10 aktörer som medverkar i årets satsning, bland annat SKANSKA, Sysav och STRING. Under veckan kommer Öresundshuset bjuda på intressanta programpunkter, allt från cirkulär ekonomi till diskussioner om Fehmarn Bält-förbindelsen.

Program i Öresundshuset!

Johan Wester, komiker känd från bland annat SVT, leder frukostsuccén Morgenmad. Över en kopp svagt kaffe och rugbrød med pålægschokolade diskuterar och jämför Johan Wester tillsammans med initierade danskar och svenskar ländernas olikheter och egenheter på känt talkshow-manér. Morgenmad med Johan Wester arrangeras gemensamt av Region Skåne, Malmö Stad och Lunds kommun, tisdag den 2 juli till fredag den 5 juli mellan kl. 08.00-08.45 i Öresundshuset.

Med Öresundsregionens goda samarbete och breda kompetens ser vi att det finns förutsättningar att skapa ett ännu mer gynnsamt utbyte med effekter som når utanför regiongränserna. Vi vill öka kunskapen om Öresundsregionens unika förutsättningar och utmaningar och skapa möjligheter för samtal som bidrar till att lyfta frågor av betydelse för Öresundsregionen på den nationella dagordningen. Tillsammans tror vi att vi kan utveckla idéer och lösningar för regionala och nationella utmaningar.

morgenmad med johan wester LOGGA

almedalen2019

Bra att veta om avgifter och tider för det officiella programmet:

Kostnadsfria ansökningar under april.
1000 kronor per ansökan från 25 april kl. 17.00.
2000 kronor per ansökan från 27 maj kl. 17.00.
Publicering i programtidningen:
Ansökningar och ändringar måste skickas in före den 4 juni kl. 23.59.
Information som inkommer senare publiceras i appen Almedalen Just Nu och på www.almedalsveckan.info.

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!

Vi kommer att livesända alla våra seminarier via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av allt spännande. Vi kommer fortsatt också släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook.

 

    

 

Vi ses i Almedalen!

En arena för politiska samtal och möten som utvecklar Öresundsregionen och Sverige.
När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige!