Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #2

Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #2

Öresundshuset drivs av Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. I år är det TIONDE året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen, på Hästgatan 1, vid Donners plats. Vi vill göra Öresundshuset tillgängligt för fler som är intresserade av Almedalsveckan och Öresundsregionen. I vårt nyhetsbrev kommer vi berätta om vårt program och vilka frågor vi driver, dela med oss av trendspaningar och mycket mer. Känner du fler som vill prenumerera? På oresundshuset.nu kan du enkelt fylla i din e-postadress och bli prenumerant. Eller tryck här.

Välkomna till invigning av Öresundshuset måndag den 1 juli!

Under veckan ges det utmärkta tillfällen att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. Våra Öresundsmingel är även ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma! I år har vi ett flertal samarbetspartners som står som värdar och kommer att bjuda på spännande format. På måndagen den 1 juli kl. 08.00 inviger vi Öresundshuset för tionde året i rad! Vi inleder veckan med en skånsk kick-off och stand-up med Johan Wester. Varmt välkomna!

aktuellt

morgenmad med johan wester LOGGA

Morgenmad

Johan Wester, komiker känd från bland annat SVT, leder frukostsuccén Morgenmad. Över en kopp svagt kaffe och rugbrød med pålægschokolade diskuterar och jämför Johan Wester tillsammans med initierade danskar och svenskar ländernas olikheter och egenheter på känt talkshow-manér. Morgenmad med Johan Wester arrangeras gemensamt av Region Skåne, Malmö Stad och Lunds kommun. Under veckan kommer ni kunna följa Morgenmad enligt följande teman:

Tisdag 2 juli kl. 08.00-08.45
Regionalt eller Nationellt – behöver Skåne ett eget utrikesdepartement? 

Som gränsregion har Skåne starka förbindelser med både Danmark och Tyskland. Men medan Sveriges regioner får allt fler ansvarsområden, håller Danmark på att avskaffa sin regionala nivå. Då måste Skåne ha direkta förbindelser med den danska regeringen. Kommer Skåne behöva ett eget UD i framtiden?

Onsdag 3 juli kl. 08.00-08.45
Kompetensutveckling eller arbetskraftutbyte – vad krävs för näringslivets omställning? 

Samtidigt som arbetslösheten är hög skriker många arbetsgivare efter arbetskraft. Hur ska företagen kunna ställa om sin kompetens i takt med att omvärldens krav förändras? Vilka skillnader finns i behov och omställningskraft mellan nya digitaliserade tjänsteföretag och gamla stabila basnäringar?

Torsdag 4 juli kl. 08.00-08.45
Artificiell intelligens eller naturlig intelligens – vart leder digitaliseringen av samhällskroppen?

Alla pratar om AI, digitalisering och robotisering, men få vet exakt vad de talar om. Vad innebär det att ta ledartröjan i digitaliseringen? Var går det fort och var kan det gå fortare? Hur ska vi som medborgare och offentliga företrädare förhålla oss till digitaliseringen av samhällskroppen?

Fredag 5 juli kl. 08.00-08.45
Sanning eller fejk – hur påverkades valen i Sverige och Danmark av väljarnas beteende på sociala medier?

Såväl Sverige, Danmark som EU har nyligen haft val. Samtidigt är många dåliga på källkritik och ofta får de mest känslomässiga – men minst trovärdiga – nyheterna störst spridning i sociala medier. Vilka konsekvenser har det fått i de senaste valen och hur rustar vi oss för framtiden?

almedalen2019

Bra att veta om avgifter och deadlines för Almedalsveckans officiella program:
1000 kronor per ansökan från 25 april kl. 17.00.
2000 kronor per ansökan från 27 maj kl. 17.00.
Publicering i programtidningen:
Ansökningar och ändringar måste skickas in före den 4 juni kl. 23.59.
Information som inkommer senare publiceras i appen Almedalen Just Nu och på www.almedalsveckan.info.

Trender i Almedalen
Förra veckan var det sista dagen att lägga in en programpunkt kostnadsfritt. För närvarande ser vi 1278 arrangemang i Almedalens officiella program. Ämnen som toppar just nu är hållbarhet, klimat/miljö och demokrati.

yes

 

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!

Vi kommer att livesända alla våra seminarier via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av allt spännande. Vi kommer fortsatt också släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook.

 
 
 
Vi ses i Almedalen!
rosa10år
En arena för politiska samtal och möten som utvecklar Öresundsregionen och Sverige.
När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige!