Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #3

Nyhetsbrev Öresundshuset 2019 #3

Välkomna till invigning av Öresundshuset måndag den 1 juli!
Under veckan ges det utmärkta tillfällen att nätverka med nationella och regionala beslutsfattare inom näringsliv, akademi och politik. Våra Öresundsmingel är även ett av få mingel i Almedalen som är öppet för alla, det är bara att komma! I år har vi ett flertal samarbetspartners som står som värdar och kommer att bjuda på spännande format. På måndagen den 1 juli kl. 08.00 inviger vi Öresundshuset för tionde året i rad! Vi inleder veckan med en skånsk kick-off och stand-up med Johan Wester. Varmt välkomna!

aktuellt

Ett axplock från Öresundshusets arrangemang
Klimatsmart infrastruktur med Öresundsmetron – den hållbara lösningen för nya spår i Europa

För att möta Sveriges klimatmål och utmaningar kring hållbara transporter krävs klimatsmarta lösningar. En tunnelbana mellan Malmö och Köpenhamn bidrar till ett hållbart transportsystem för gods, efterfrågat av industri, politik och opinion. Öresundsmetron är en grön investering för hela Sverige!

Tid och datum: Tisdag 2 juli klockan 10.00-10.45
Arrangör: Malmö stad

Hur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
För att skapa ett cirkulärt flöde av textil krävs både ökat återbruk och ökad återvinning. Stora mängder textil går idag till förbränning, mindre än 4% av textilierna materialåtervinns. Vad gör vi med all lågvärdig textil? Hur kan vi få igång materialåtervinning av det som inte går att återbruka?

Tid och datum: Onsdag 3 juli klockan 14.30-15.15
Arrangör: Sysav

AI och digital etnografi – vilken bild ger samhällets digitala avtryck?
Vilka mönster, beteenden och trender går att identifiera när vi lyssnar in på allt som faktiskt uttrycks i den digitala sfären? Vad är viktigt för medborgarna i relation till medias bild och den politiska kommunikationen?

Tid och datum: Torsdag 4 juli klockan 16.30-17.15
Arrangör: Navet Analytics

 

44339060511_518fb35969_o

almedalen2019

Trender i Almedalen 
Det fylls ständigt på med programpunkter i Almedalens officiella program – för närvarande ser vi totalt 3404 programpunkter. Ämnen som toppar just nu är digitalisering, klimat/miljö och hållbarhet.

trend

Almedalsveckan närmar sig
Almedalsveckan är bara runt hörnet och dagarna räknas ned. Idag är det bara 12 dagar kvar till dörrarna till Öresundshuset öppnar. Gör er redo för en vecka med kompetensutveckling, nätverkande och opinionsbildning.12

Håll dig uppdaterad – följ oss på Twitter och Facebook!
Vi kommer att livesända alla våra seminarier via Facebook. Så in och gilla sidan redan nu för att ta del av allt spännande. Vi kommer fortsatt också släppa nyheter om vad som händer i Öresundshuset på både Twitter och Facebook

Vi ses i Almedalen!
En arena för politiska samtal och möten som utvecklar Öresundsregionen och Sverige.
När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige!