Korta fakta 2019

  • 2019 är tionde året i rad som dörrarna öppnas till Öresundshuset i Almedalen.
  • Öresundshuset i Almedalen är en arena för politiska samtal och möten.
  • Drivs av tre huvudpartners: Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun.
  • Topp fem, tre år i rad och vann 2013 utmärkelsen Årets opinionsbildare.
  • I år fortsätter vi vårt uppskattade koncept Morgenmad, som anordnas tisdag den 2 juli till fredag den 5 juli, från kl. 08.00.
  • Öresundsmingel arrangeras från måndag 1 juli till och med torsdag 4 juli, från kl. 17.30.

Om Öresundshuset i Almedalen

Öresundsregionen är på plats i Almedalen för att samtala med svenska beslutsfattare och informera om Öresundsregionens villkor och förutsättningar. Öresundshuset drivs av Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. Målet är att vara en mötesplats för politiska samtal och möten i frågor som är viktiga för Öresundsregionen och Skåne. Genom dialog med beslutsfattare är vi övertygade om att vi kan lära oss mer om hur vi tillsammans kan bygga ett bättre samhälle.

Skåne och Öresundsregionen påverkar hela Sveriges tillväxt och välfärd – Öresundsregionen står för 26 procent av Sveriges och Danmarks samlade BNP. Syftet med Öresundshuset i Almedalen är att genom politiska samtal och möten få upp frågor av betydelse för Öresundsregionen på den nationella dagordningen. När det går bra för Öresundsregionen, går det bra för Sverige! I år är det tionde året vi öppnar dörrarna till Öresundshuset i Almedalen där det under veckan arrangeras 40 programpunkter. Utöver Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun, kommer 16 aktörer att medverka. Bland aktörerna finns SKANSKA, Sysav, STRING, Helsingborg stad, Regionsamverkan Sydsverige, Greater Copenhagen Committee, GREAT, Mötesplats Social Innovation, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, MKB, Navet Analytics, Øresundsinstituttet, Malmö universitet, Lunds universitet, RFSU och Maskinentreprenörerna på plats i Öresundshuset 2019.

Vi arbetar aktivt med digital kommunikation i olika kanaler för att göra Öresundshuset tillgängligt för fler. Vi vill ge fler möjligheten att följa samtal och möten samt delta och påverka i de frågor som tas upp i Öresundshuset, även om man inte är på plats i Visby. Öresundshuset i Almedalen har legat topp fem på listan som årets opinionsbildare tre år i rad och 2013 vann vi utmärkelsen Årets Opinionsbildare som delas ut av medieanalysföretaget Opoint. Följ Öresundshuset i Almedalen på Facebook och Twitter, där vi gärna samtalar och ger dig senaste nytt. Du vet väl att du kan se alla våra seminarium live samt programpunkter i efterhand på vårt Youtube-konto.

 

året i rad 2019

programpunkter arrangerades i huset under 2018