Öresundshuset i Almedalen för TIONDE året i rad

Öresundshuset i Almedalen för TIONDE året i rad

Almedalen är en fortsatt viktig arena för Öresundsregionen. I år öppnas dörrarna till Öresundshuset i Almedalen för TIONDE året i rad. Projektet drivs i samarbete mellan Region Skåne, Malmö stad och Lunds kommun. Intresset för att medverka i satsningen har varit stort och förra årets lyckade koncept med fler partners i huset fortsätter och utvecklas även 2019.

Öresundshuset har sedan starten etablerats som en betydelsefull arena och ett starkt varumärke i Almedalen. Målet är att skapa en mötesplats för politisk diskussion och aktuell samhällsdebatt i frågor av betydelse för Öresundsregionen och Sverige. Vi är på plats under Almedalsveckan för att informera och samtala med svenska beslutsfattare om Öresundsregionens unika villkor och förutsättningar.

Den gemensamma satsningen är ett framgångsrecept som bidragit till att Öresundshuset rankas som en av Almedalens mest inflytelserika arenor. Närvaro i Almedalen är fortsatt viktigt för att öka nationella beslutsfattares kunskap om Öresundsregionens potential och utmaningar. Syftet är att samla de gränsregionala frågorna under ett och samma tak. I Öresundshuset 2018 arrangerades ett femtiotal programpunkter som lockade närmare 7000 åhörare på plats och hade över 17 000 visningar av livesändningen på Facebook.

Öresundshusets frukostsuccé Morgenmad

Johan Wester, komiker känd från bland annat SVT, leder frukostsuccén Morgenmad. Över en kopp svagt kaffe och rugbrød med pålægschokolade diskuterar och jämför Johan Wester tillsammans med initierade danskar och svenskar ländernas olikheter och egenheter på känt talkshow-manér. Morgenmad med Johan Wester arrangeras av Öresundshusets huvudpartners; Region Skåne, Malmö Stad och Lunds kommun, tisdag 2 juli till fredag 5 juli mellan kl. 08.00-08.45 i Öresundshuset.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars Braedstrup-Holm, projektledning, 0725 87 25 10, lars.braedstrup-holm@skane.se

Aida Uhac, produktionsledning, 0739 36 93 03, aida.uhac@aspekta.se