Pressmeddelande Lunds kommun: ​Innovationer, bostadsbyggande, ESS och MAX IV på agendan när Lunds kommun åker till Almedalen

Pressmeddelande Lunds kommun: ​Innovationer, bostadsbyggande, ESS och MAX IV på agendan när Lunds kommun åker till Almedalen

För sjunde året i rad är Lunds kommun på plats i Almedalen och i Öresundshuset. Den nationella strategin för ESS, en tävling mellan olika innovationer för offentlig sektor och ungas inflytande i samhället, är några av de ämnen som kommunen sätter i fokus under Almedalsveckan i Visby.

-Almedalsveckan är betydelsefull. Där möter vi näringsliv, organisationer och andra kommuner och diskuterar hur vi bäst rustar oss för framtidens samhälle. Lund är en stad som växer och i år kommer vi att leda ett samtal kring olika sätt att finansiera och genomföra bostadsbyggande. Det är en otroligt viktig fråga för både Lund och regionen, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i Lund.

Lunds kommun genomför tre egna seminarier och ett Öresundsgemensamt. Totalt arrangeras 50 seminarier i Öresundshuset som är ett samarbete mellan Region Skåne, Malmö stad, Helsingborgs stad och Lunds kommun.

-Det är givet att vi arrangerar ett seminarium om forskningsanläggningarna i år när MAX IV invigts kort innan Almedalen, och den nationella strategin för ESS är aktuell, säger Anders Almgren. Det är ett tillfälle för oss kommunala företrädare att påminna övriga delar av landet om att vi i Lund påverkar hela Sveriges tillväxt och välfärd.

Innovationer för offentlig sektor

Hur påverkar forskningsanläggningarna oss

Modeller för ökat bostadsbyggande

Inflytande och delaktighet för unga

Kostnad och medverkande

Budgeten för Lunds kommuns deltagande i Almedalen är 700 000 kronor. Det täcker kostnader för hyra och arrangemang i Öresundshuset, samt rese- och boendekostnader. Omkring åtta politiker, två politiska sekreterare och sex tjänstemän reser till Almedalen 2016.

Om Öresundshuset

Öresundsregionen är på plats i Almedalen för att samtala med svenska beslutsfattare och informera om Öresundsregionens villkor och förutsättningar. Målet är att vara en mötesplats för politiska samtal och möten i frågor som är viktiga för Öresundsregionen och Skåne. Öresundshuset drivs av Region Skåne, Malmö stad, Helsingborgs stad och Lunds kommun. I år är Copenhagen Malmö Port (CMP), Malmö högskola, Skanska, Småföretagarnas Riksförbund och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren samarbetspartners.

Lunds kommun kommer att twittra från Almedalsveckan. @lund

Länkar
Öresundshuset http://www.oresundshuset.nu/
Almedalsveckan http://www.almedalsveckan.info/
Följ Öresundshusets seminarier live på Bambuser 1-7 juli eller titta efteråt. http://www.oresundshuset.nu/live

Kontakt:
Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande, 070 847 88 17
Louise Sandell, pressansvarig Lunds kommun, 072 987 82 16

Läs även pressmeddelandet på Lunds kommuns Mynewsdesk här.