Så skapar vi hållbara arbetsplatser – mindre stress och ökad effektivitet

Arrangör: Skanska
Dag: Måndag 2 juli
Tid: 12.15-13.15
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1, Visby

Att få medarbetare att må bra är en kritisk fråga i dagens arbetsliv –  hur kan vi med olika infallsvinklar jobba för att öka välbefinnandet på arbetet? Kan utformningen av kontoret ge bättre hälsa? Vi bjuder på konkreta tips för strategiskt och långsiktigt arbete för ett hållbart arbetsliv.

Hur gör vi för att få ut det bästa av våra ledare och medarbetare i den nya snabba och komplexa vardagen? Hur påverkar dagens tempo och informationsöverflöd deras förmåga att prestera och må på topp? Hur säkrar vi tillväxt och lönsamhet genom att punktmarkera vardagsstressen och jobba förebyggande med den mentala hälsan? Undersökningar visar att endast 37% av medarbetarna idag presterar optimalt på jobbet. Dessutom kommer de flesta goda idéer när vi är lediga, är i naturen eller slappnar av. Varför kan det inte vara så på kontoret också?

Vi bjuder på lunch och konkreta tips på hur man kan jobba långsiktigt med att skapa hållbara arbetsplatser med minskad stress och ökad effektivitet. Ni kommer få höra case från Länsförsäkringar, Skanska och Öresundskraft på hur man jobbar för att skapa arbetsplatser där människor trivs och presterar bra.

Medverkande:
Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, hälsa/WELL, Skanska
Kristina Ström Olsson, Hälsostrateg, Länsförsäkringar

Moderator:
Trine Grönlund, VD, SLOW-aktivist & INNERGI-spridare, INNERGI LABBET AB

Gå till programwebben