Att ta plats i politiken som kvinna

Vi lever i ett till en ganska hög grad manspräglat samhälle. De allra flesta personer som sitter i ansvarsfulla och mäktiga positioner är män och detta har i princip ingen annan förklaring än kulturella och sociala strukturer som går hundratals kanske tusentals år tillbaka. Om man därför är kvinna och vill göra skillnad i samhället kan det vara svårt. Man kämpar hela tiden i uppförsbacke och detta är såklart extremt utmanande på många olika sätt. I den här artikeln kommer därför tips på vad man kan göra om man som kvinna vill lyckas i politiken och vilka saker som kan vara bra att tänka på.

Boosta ditt självförtroende

Eftersom man som kvinna hela tiden kommer att möta ett större motstånd än de flesta människor är det viktigt att man är utrustad med ett gott självförtroende. Att varje dag se till att boosta sitt självförtroende går såklart att göra på olika sätt. För vissa fungerar det att börja dagen med att ta hand om sig själv och kanske sätta på sig en härlig parfym dam och tar på sig kläder som man tycker är snygga. Genom att klä sig i något man själv tycker är snyggt och har på sig en parfym dam som man tycker luktar gott kommer man lättare att kunna ta sig an dagen med ett gott självförtroende och en känsla av att man är oövervinnerlig.

Vara beredd för motstånd

En sak som är viktig att tänka på om man som kvinna vill lyckas inom politiken är att man troligen kommer att behöva skrika högre än sina manliga kollegor för att bli hörd. Att vara beredd på detta motstånd är viktigt för att det inte ska sluta med att man ger upp. Här kan det vara väldigt bra att ha någon att bolla dessa ständigt förekommande problem med för att orka fortsätta kämpa. Om man har vänner som brottas med samma saker och som kämpar för att nå ansvarsfulla och viktiga positioner kan det vara en stor hjälp att vända sig till dessa för att få ventilera och dela det man har upplevt.