Ekonomisk politik

Ekonomisk politik innebär att man ska få den svenska ekonomin att fungera effektivt, men också att fördela resurser mellan olika individer på lång sikt. Budgetpropositionen för 2024 överlämnades till riksdagen i september 2023. Den handlar om att bekämpa inflationen, samt hur man kan stötta hushållen och välfärden ekonomiskt. I ekonomiska kriser kan det vara lätt att man tar på sig ett eller flera lån. Det kan leda till skulder med höga räntor och en högre månadskostnad. Genom att samla lån kan resultera i både lägre räntesatser, samt en lägre månadskostnad. På Lendo.se kan man jämföra olika långivare och därmed också hitta det bästa lånet till den bästa räntan. Det gör att man kan spendera sin inkomst på annat, men också slippa att leva under ekonomisk press.

Få mer pengar till annat

Som privatperson är det lätt att ta på sig olika lån med höga räntor och avgifter. Att samla sina lån till ett lån innebär att man får pengar över till annat, men det gör det också lättare att få koll på sina lån. Dessutom är det endast en långivare att betala till och inte flera stycken. Det i sin tur gör att man kan amortera mer på lånet och därmed bli skuldfri snabbare. Många låneföretag kan ta väldigt höga räntor och avgifter för att låna ut pengar och därför är det bättre att samla sina lån.