Nutidens mest kända politiker

Världens mest kända politiker som är aktiv just nu är USA:s president Donald Trump. Presidenten i USA kallas ofta för ledaren för den fria världen (västvärlden alternativt demokratiska länder) och för talan för en stor del av världens befolkning, inte bara USA:s. USA:s inflytande är väldigt stort i alla frågor och är ofta refererat i alla möjliga ärenden. Att vara amerikan är ofta att ha en bra position i världen. Det är attraktivt att vara amerikansk medborgare och därför är det vanligt att folk gifter sig med amerikaner för att få amerikanskt medborgarskap. Det kan ske för skens skull eller för att det faktiskt finns en kärlek mellan makarna.

Den amerikanske mannen Donald Trump blev känd genom sina fastighetsaffärer och genom sina reality-serier på tv. När han år 2015 beslöt sig för att kampanja till att bli kandidat till amerikanska presidentvalet var det många som skrattade men också många som höll andan. Kunde Trump verkligen bli president? Det kunde han!

Andra kända aktiva politiker är Emmanuel Macron (Frankrike), Angela Merkel (Tyskland), Justin Trudeau (Kanada) och amerikanske vicepresidenten Mike Pence. Är du från ett stormaktsland som politiker så blir du världskänd om du når toppen.